Μήπως ειναι καιρός να αλλάξω το στρώμα μου?

0 comments

time to change your mattress by Lux Furniture

Σύμφωνα με την μελέτη Sleep in America που διεξήγαγε ο Εθνικός Οργανισμός Ύπνου (NSF) προέκυψε ότι το 75% των ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζει προβλήματα ύπνου, ενώ το 60% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι κατά την διάρκεια της ημέρας η κούραση λόγω αϋπνίας επηρεάζει την απόδοση τους στις διάφορες δραστηριότητες.

Οι λόγοι που προκαλούν αϋπνία και προβλήματα ύπνου μπορεί να είναι πολλοί, από μία σωματική ή ψυχική πάθηση, μέχρι και σε πιο πρακτικά εμπόδια, όπως η επιλογή ενός ακατάλληλου στρώματος.

Πόσο χρονών είναι το δικό σου στρώμα;

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, τα στρώματα έχουν και αυτά όριο ηλικίας περίπου επτά χρόνων, αλλά η διάρκεια ζωής του κάθε είδους στρώματος εξαρτάται και από τον εκάστοτε κατασκευαστή, από την ποιότητα και τον τύπο, από το αν κοιμόμαστε μόνοι ή με ένα σύντροφο αλλά ακόμα και από τον τρόπο με το οποίο κοιμόμαστε σε αυτό.

•Εάν υπάρχει βαθούλωμα στο στρώμα σας ή έχει πάρει τη μορφή του σώματος σας, τότε πρέπει οπωσδήποτε να πάρετε ένα καινούριο, καθώς το βαθούλωμα ή τα σπασμένα ελατήρια είναι η κατεξοχήν απόδειξη ότι το κρεβάτι σας έχει υποστεί σημαντική φθορά.

•Μία συνηθισμένη συνέπεια κακού ύπνου είναι τα προβλήματα στον αυχένα και την σπονδυλική στήλη, προβλήματα που προκύπτουν κυρίως λόγω της μη ευθυγράμμισης της πλάτης μας κατά την διάρκεια της νύχτας. Αυτό μπορεί να οφείλεται τόσο στην στάση του ύπνου μας όσο και στο τύπο του στρώματος που χρησιμοποιούμε.

•Αν ξαπλώνετε να κοιμηθείτε και ξυπνάτε την επόμενη ημέρα περισσότερο κουρασμένοι, αν αντιμετωπίζετε πόνο στην πλάτη , αυτό αποδεικνύει ότι το στρώμα σας δεν κάνει καλά την δουλειά του.

•Τα ακάρεα που συσσωρεύονται στα στρώματα με τον καιρό μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις αλλά και κρίσεις άσθματος.

Στις καλύτερες περιπτώσεις, και εφόσον κι ο ύπνος είναι καλός, στο κρεβάτι μας ονειρευόμαστε. Γιατί λοιπόν να αφήνουμε στην τύχη κάτι τόσο σημαντικό;

Comments 

No comments

Leave a comment
Your Email Address Will Not Be Published. Required Fields Are Marked *