Please select the article in settings

Οι περισσότεροι απο μας, οταν σκεφτόμαστε ανακαίνιση, σκεφτόμαστε χρονοβόρα έργα που ξεπερνούν πάντα τον προϋπολογισμό. Και συχνά, έχουμε δίκιο. Αλλά η ανακαίνιση του σπιτιού δεν χρειάζεται να κοστίσει ένα σωρό. Το γκρέμισμα των ντουλαπιών και η εγκατάσταση ολοκαίνουργιων δαπέδων από σκληρό ξύλο δεν είναι οι μόνοι τρόποι για να ανανεώσεις τον χώρο σου. Με λίγο προγραμματισμό, μπορείς να αναβαθμίσεις το σπίτι σου με οικονομικές επιλογές που θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο. Εδώ έχουμε πέντε οικιακά έργα DIY που μπορείτε εύκολα να ολοκληρώσετε με λιγότερα από €500.

 

ΜΠΑΝΙΟ
Η μετατροπή του μπάνιου σε μια όαση που μοιάζει με σπα δεν χρειάζεται να είναι ένα ακριβό έργο. Με μερικές προσεκτικές ενημερώσεις, μπορείς να δημιουργήσεις το μπάνιο των ονείρων σου, ενώ παραμένει οικονομικό. Ακολουθούν μερικές ιδέες με μεγάλο αντίκτυπο που δεν θα αδειάσουν το πορτοφόλι.

 

 • Τοποθετησε ενα νέο τηλέφωνο ντους. Σκέψου το ενδεχόμενο να αντικαταστήσεις το υφιστάμενο τηλέφωνο του ντους με ένα μοντέρνο ψιλής βροχής για άμεση πολυτέλεια.
 • Αναβαθμίστε τα μέταλλα. Δώσε στη βρύση, τη μπάρα πετσετών, τη θήκη χαρτιού υγείας και άλλα εξαρτήματά σου μια μοντέρνα αναβάθμιση. Επιλέξτε κομψό μαύρο ή λαμπερό χρυσό για ενα πιο "luxury look".
 • Αντικαταστήστε τους πάγκους. Αν και μπορεί να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο, οι πάγκοι εξακολουθούν να είναι ένα κεντρικό σημείο σε κάθε μπάνιο. Και επειδή είναι μικρότεροι, μπορείτε να εγκαταστήσεις πολυτελή υλικά όπως χαλαζία ή γρανίτη χωρίς να υπερβείς τον προϋπολογισμό σου.
 • Πρόσθεσε πολυτελείς πινελιές. Μην ξεχνάς τη διακόσμηση! Αγόρασε νέες βελούδινες πετσέτες μπάνιου, τοποθέτησε μερικά ζωντανά φυτά και κρέμασε γαλήνια έργα τέχνης στον τοίχο για να ολοκληρώσεις τις τελικές πινελιές.

 

Ανανέωσε τους τοίχους και τα ντουλάπια με νέα βαφή
Είναι εκπληκτικό πόσο μπορεί μια φρέσκια στρώση χρώματος να αλλάξει την εμφάνιση ενός δωματίου. Ανανέωσε το ξεθωριασμένο ή θαμπό χρώμα με ένα νέο πέρασμα μπογιάς στο ίδιο χρώμα ή δοκίμασε κάτι νέο για μια εντελώς διαφορετική εμφάνιση. Το βάψιμο των τοίχων είναι το τέλειο έργο για ιδιοκτήτες κατοικιών που προσέχουν τον προϋπολογισμό, καθώς είναι προσιτό και αρκετά απλό για να ολοκληρωθεί σε ένα Σαββατοκύριακο.

 

Οι τοίχοι δεν είναι το μόνο χαρακτηριστικό που μπορεί να ωφεληθεί από μια νέα στρώση χρώματος. Μπορείς να δώσεις στην κουζίνα σου μια πλήρη, εύκολη ανανέωση απλά φινιρίζοντας ή ξαναβάφοντας τα ντουλάπια. Το χρώμα ή απόχρωση ξύλου που χρησιμοποιείς μπορεί να αλλάξει ολόκληρο το σχέδιο και την αίσθηση της κουζίνας, επομένως σκέψου προσεκτικά πριν επιλέξεις μια απόχρωση.

 

Πρόσθεσε κορνίζα Η κορνίζα μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο σε οποιοδήποτε δωμάτιο και είναι εκπληκτικά προσιτή στην εγκατάσταση. Το καλούπωμα είναι μια διακοσμητική έμφαση που τοποθετείται εκεί που ο τοίχος συναντά την οροφή. Μπορεί να συνδυάσει ένα δωμάτιο και να τραβήξει το βλέμμα προς τα πάνω για να κάνει τον χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος. Η διαχρονική εμφάνιση της ταιριάζει στα περισσότερα design και αρχιτεκτονικά στυλ, ειδικά σε παραδοσιακά σπίτια και σε αγροικίες. Βάψε το καλούπι της κορνίζας για να ταιριάζει με το διακοσμητικό σου, ώστε να ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο στους τοίχους.Ενίσχυσε την διακόσμηση
Το εξωτερικό του σπιτιού μπορεί επίσης να αναβαθμιστεί. Η βελτίωση της ελκυστικότητας του σπιτιού μπορεί να κάνει μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση στους επισκέπτες και να προσφέρει σημαντική απόδοση της επένδυσής σας εάν σκοπεύεις να πουλήσεις το σπίτι σου. Υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι για να ανανεώσεις πλήρως την πρόσοψη του:

Εξέτασε το ενδεχόμενο να βάψεις ξανά την μπροστινή πόρτα ή να την αντικαταστήσεις εάν είναι σε κακή κατάσταση. Επέλεξε μια ξεχωριστή απόχρωση που συμπληρώνει το χρώμα του υπόλοιπου σπιτιού.
Τοποθέτησε μερικά φυτά σε γλάστρες ή φύτεψε λουλούδια κοντά στην είσοδο για χρωματική διακόσμηση.
Αντικατάστησε τους αριθμούς του σπιτιού. Αν και μπορεί να μην φαίνεται πολύ, η προσθήκη νέων αριθμών σπιτιών είναι μια ανανέωση που βγάζει μάτι.


Δεν χρειάζεται να πάρετε δάνειο για να κάνετε το σπίτι σας φρέσκο ​​και καινούργιο. Υπάρχουν πολλά έργα υψηλής απόδοσης DIY που κοστίζουν λιγότερο από €500 για να ολοκληρωθούν. Αναβαθμίστε τα εξαρτήματα και το υλικό στο μπάνιο για μια μοντέρνα ατμόσφαιρα που μοιάζει με σπα, βάψτε τα ντουλάπια ή προσθέστε μια νέα βαφή στην κουζίνα ή εμπλουτίστε την διακόσμηση σας με φυτά και φρέσκα χρώματα. Κάνοντας αυτές τις φθηνές αναβαθμίσεις, μπορείτε να μεταμορφώσετε πλήρως το σπίτι σας σε ένα μέρος που είστε περήφανοι που ζείτε.

  Previous Post
  how to remove stains from red wine, by Lux Furniture
  Λεκέδες απο κόκκινο κρασί: πώς τους εξαφανίζουμε?
  Next Post
  top 3 mistakes when decorating your first home
  Διακοσμητής χώρου μοιράζεται τα 3 μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε οταν επιπλώνουμε για πρώτη φορά.
  Comments 

  No comments

  Leave a comment
  Your Email Address Will Not Be Published. Required Fields Are Marked *